Петков направи съвместно изявление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.  Борисов,

...
Петков направи съвместно изявление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.  Борисов,
Коментари Харесай

Петков и Борисов искат НС да подпечата продажба на Лукойл. Допъ...

Петков направи взаимно изказване с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Борисов, който е ръководител и на Комисията по външна политика, уточни, че ще бъде вкаран текст, който ще касае стратегически предприятия - газопроводите, хранилищата, нуклеарната енергетика, нефтопреработвателните предприятия.

 

От изказването стана ясно, че ГЕРБ и ПП-ДБ през днешния ден ще внесат в Народното събрание текст, който касае стратегическите предприятия - за нефтопреработването, нуклеарната енергетика, газопроводи и складове.

 

“За да няма спекулации, сходна договорка или искане ще се ратифицира с общо решение в Народното събрание ”, сподели Борисов по отношение на възможното договорка за кувуване на “Лукойл ”.

 

Газовата такса над " Турски поток "

 

" Взехме решение, че за газовата такса за транспорт ще следваме общия европейския метод. Тази такса не би трябвало да е едностранна от страна на България. Трябва да се работи с Европейската комисия, тъй че дружно с всички европейски страни този вид такси могат да бъдат наложени по метод, по който да имат резултат върху стопанската система на Руската федерация. Взимаме решение в този момент да отложим таксата, да работим с Европейска комисия, до момента в който изработим това общо решение това нещо да се приложи ", сподели още Петков.

 

На 13 октомври,, доставен през нейна територия на трети страни. Към момента Унгария, Сърбия, Гърция, Румъния и Австрия се доставят с съветски газ по газопровода " Турски поток ". 

 

По създание мярката значи, че количествата газ по " Турски поток " ще се таксуват с спомагателна такса от 20 лв. на мегаватчат пренос. 

 

Борисов посочи, че във връзка с газовата такса са решили да приложат  “правилния европейски метод ”, което по думите му “ще успокои страните след нас и добросъседството, което постоянно е било в нашите преимущества ще продължи да бъде такова ”.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР